skip to Main Content

FINNSONIC: TEHOKKUUS ON MYÖS YMPÄRISTÖLLE HYVÄ

FinnSonicissa tehokkuus ei rajoitu yhtiön ultraääniteknologiaan. Myös pitkälle viety automaatio ja verkostomainen toimintatapa tähtäävät tehokkuuteen.

Kohta 40-vuotias FinnSonic valmistaa Lahdessa ultraäänipesulaitteistoja valmistavalle teollisuudelle ja säröntarkastuslaitteistoja muun muassa ilmailu- ja lentokoneteollisuuteen. FinnSonic on alansa johtavia yrityksiä maailmassa ja pk-yrityksen asiakasreferenssit herättävät kunnioitusta: FinnSonicin pesulaitteisiin luottavat lukemattomat teolliset toimijat, kuten Swarovski, ABB, Sandvik, Siemens, Lego, Scania ja Mitsubishi. FinnSonic on General Electric Aviationin lisensoima toimittaja, ja FinnSonicin asiakkaina on maailman merkittävimpiä moottori- ja lentokonevalmistajia sekä huoltotoimijoita.

Asiakkaat ovat vaativia eivätkä käynnistä edes neuvotteluja toimittajan kanssa, ellei sillä ole standardien mukaista tapaa toimia, kertoo toimitusjohtaja Tea Lehto. FinnSonicissa ISO9001-laatujärjestelmän rinnalla on jo vuosia ollut myös ISO14001-ympäristöjärjestelmä, joka on juuri integroitu saumattomaksi osaksi laatujärjestelmää.

FinnSonicin kehittämä ultraäänipesuteknologia toimii tarkasti ja nopeasti, mikä parantaa energiatehokkuutta, turvallisuutta ja asiakkaan tuotannon tehokkuutta. Kun esimerkiksi moottorin ja voimansiirtokomponenttien osat pidetään kunnossa ja puhtaina, niiden käyttöiät pitenevät, mikä edistää resurssitehokkuutta. Ulträäniteknologian avulla vähennetään samalla merkittävästi kemikaalikuormitusta.

Tehokkuuteen tähdätään myös tuotannossa ja myynnissä. Tea Lehto toteaa, että teknologia, kokoonpano-, automaatio- ja laitteistojen äly osaaminen on toimintamme ydin. Osaava ja laadukas kansainvälinen alihankintaverkosto on kasvavassa liiketoiminnassamme erittäin tärkeä. Noin puolet yhtiön viennistä tapahtuu kumppaniverkoston kautta. Verkostomaista toimintatapaa kehitetään jatkuvasti eteenpäin.

Digitalisaatio ja automatisaatio ovat trendejä, jotka osaltaan voivat hillitä ilmastonmuutosta. Kun pesulinjastoja pystytään valvomaan etänä, vältytään turhilta matkoilta ja varaosien kuljettamisilta. Laitteistosta kerättävä data auttaa myös kehittämään seuraavan sukupolven linjastoista vielä entistäkin kestävämpiä ja energiatehokkaampia.

Pixabay_airplane-1790741_1920

FinnSonicin asiakkaat vaativat, että laatu- ja ympäristöasiat ovat kunnossa.

FINNSONIC OY PÄHKINÄNKUORESSA

Perustiedot:

  • Valmistaa teollisuuden ultraäänipesulaitteistoja  ja särötarkastuslinjoja
  • Perustettu vuonna 1979 ja toiminut nimellä FinnSonic vuodesta 1989
  • Toimii Lahdessa
  • Liikevaihto 9 Meur ja henkilöstö 35, työllistää verkostojensa kautta noin 100 henkilöä

Kytkös ilmastobisnekseen:

  • Yrityksen toimittamat pesu- ja tarkastuslinjastot auttavat pitämään laitteet kunnossa pidempään, mikä parantaa resurssitehokkuutta
  • Linjastojen energiatehokkuuteen panostetaan
  • Kemikaalikuormitus vähenee

Vinkit ilmastobisneksen kehittämiseen:

  • Myös digitalisaatio ja automatisaatio voivat vähentää päästöjä; esimerkiksi etävalvonnalla voidaan vähentää liikkumistarvetta
Clonet_logo
Back To Top