skip to Main Content

FOND OF

Saksalainen selkäreppuyhtiö FOND OF voitti German Sustainability -palkinnon pk-yritysten sarjassa vuonna 2016. Panostamalla kiertotalouteen yhtiö vähentää uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä, ja samalla myös hiilidioksidipäästöt pienenevät.

FOND OF on vuonna 2010 perustettu yhtiö, joka koostuu kahdeksasta selkäreppuja valmistavasta brändistä. Kestävä kehitys on alusta saakka ollut yksi yhtiön peruspilareista ja yritys julkaisi toisen yritysvastuuraporttinsa vuonna 2016.

Yritys on asettanut pk-yrityksille suunnatun N-Kompass -vastuullisuuspalvelun avulla 11 tavoitetta, joista se kertoo yritysvastuuraportissaan. Yksi merkittävimmistä tavoitteista on valmistusprosessin aikaisten ympäristövaikutusten vähentäminen, mihin on pyritty kierrättämällä käytettyjä muovipulloja reppujen materiaaliksi. Vuoteen 2016 mennessä jopa 86 miljoonaa muovipulloa oli käytetty reppujen kankaiden valmistukseen.

Muovipullojen käyttäminen on säästänyt lähes 900 000 litraa öljyä, 161 miljoonaa litraa vettä ja 3500 tonnia hiilidioksidia.

Clonet_logo
Back To Top