skip to Main Content

LAPP AUTOMAATIO: ENERGIATEHOKKUUDEN MAHDOLLISTAJA

Ilmastobisnes on muutakin kuin cleantechia: teknisen kaupan alalla toimiva Lapp Automaatio edistää ilmastobisnestä  myymällä asiakkailleen energiaa säästäviä ratkaisuja.

Lapp Automaatio tuo maahan ja myy sähkötekniikan ja automaation komponentteja sekä jalostaa niitä asiakkaidensa käyttöön. Vantaan Variston päätoimipaikassa pohdittiin hetki, mikä on yrityksen suhde ilmastobisnekseen.

Kauan ei tosin tarvinnut miettiä, kun anturien ja lämpötilamittausten energiatehokkuuden positiiviset ilmastovaikutukset tulivat mieleen. Usein juuri energiatehokkuuden parantaminen onkin nopein ja halvin tapa pienentää päästöjä. Esimerkiksi IoTKey®-järjestelmän avulla voidaan mm. optimoida erilaisten prosessien energiankulutusta ja sitä kautta vähentää päästöjä.

Oman toiminnan suorat ympäristövaikutukset ovat Lapp Automaation kohdalla melko vähäisiä. Kiinteistöjen energiatehokkuuteen ja logistiikan ympäristövaikutuksiin on kiinnitetty huomioita, muun muassa siirtymällä led-valaistukseen, mutta suurempi vaikuttavuus syntyy yhtiön tuoteportfolion kautta. Lapp Automaatiossa uskotaankin asiakkaiden ja kasvun tulevan enenevässä määrin juuri energiaa ja luonnonvaroja säästävästä liiketoiminnasta.

Lapp Automaatio on vauhdittanut liiketoimintansa kasvua digitaalisten ratkaisujen kautta, joista voidaan saada merkittävää etua myös esimerkiksi päästöjen vähentämisessä. Vaikkapa esineiden internetin (Internet of things, IoT) kaikkia ilmastomahdollisuuksia ei varmastikaan ole vielä tunnistettu.

Lapp Automaatio on lanseerannut oman tuotekehityksensä tuloksena syntyneen IoTKey®-järjestelmän, joka on kokonaisvaltainen alusta koneiden ja prosessien etävalvontaan sekä ennakoivaan kunnonvalvontaan. Mittaaminen, valvonta ja ennakointi parantavat toimintavarmuutta ja avaavat yritykselle väylää ripeästi kasvavaan tietobisnekseen, minkä lisäksi ne ovat välttämättömiä askeleita myös energiatehokkuuden parantamisessa ja päästöjen vähentämisessä.

IoTKey-0917

Lapp Automaatio tarjoaa asiakkailleen laitteita, jotka auttavat pienentämään asiakkaiden hiilijalanjälkeä ja energialaskua.

LAPP AUTOMAATIO OY PÄHKINÄNKUORESSA

Perustiedot:

 • Lapp Automaatio Oy on osa LAPP-konsernia
 • Suomen johtava koneenrakennuksen automaatio- ja sähkökomponenttien maahantuoja
 • Tarjoaa myös asiakaskohtaisia kokonaisratkaisuja
 • Liikevaihto 18,2 Meur (2017) ja henkilöstö 49
 • LAPP Group on saksalainen konserni
 • Maailman johtavia kaapeleiden, kaapelitarvikkeiden sekä -järjestelmien toimittajia
 • Tuotevalikoimassa yli 40 000 tuotetta
 • 40 myyntiorganisaatiota eri puolilla maailmaa, joissa työskentelee n. 3 770 henkilöä
 • Liikevaihto n. miljardi euroa (2017)

Kytkös ilmastobisnekseen:

 • Yritys tarjoaa asiakkailleen antureita ja lämpötilamittauksia, joiden avulla asiakkaat voivat säästää energiaa

Vinkit ilmastobisneksen kehittämiseen:

 • Digitaaliset tuotteet kuten IoT-ratkaisut voivat tukea ilmastobisnestä esimerkiksi energiatehokkuuden aikaansaamien päästösäästöjen myötä
Clonet_logo
Back To Top