skip to Main Content

LES P´TITS AMOUREUX

Les P´tits Amoureux on vuonna 1998 perustettu ranskalainen yritys, joka valmistaa keksejä ja pikkuleipiä. Yritys painottaa ympäristöasioita, ja ympäristönsuojelu kuuluukin yrityksen peruspilareihin. 

Les P´tits Amoureux on kehittänyt yhdessä raaka-ainetoimittajiensa kanssa idean rekkojen yhteiskäytöstä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Tarkoituksena on käyttää kuljetuksiin yrityksen ja toimittajien välillä kahta täydessä lastissa olevaa rekkaa kolmen melko täyden sijaan.

Lisäksi yritys käyttää kekseissään pääasiassa lähellä tuotettuja raaka-aineita, mikä sekin vähentää kuljetustarvetta. Tuotteet pakataan biohajoaviin kartonkipakkauksiin ja jätteet kierrätetään.

Les P´tits Amoureux oli vuonna 2015 yksi kahdestatoista ranskalaisesta pk-yrityksestä, jotka maailmanlaajuinen vähittäismyyntiketju Carrefour palkitsi järjestämässään kilpailussa (Carrefour SME Awards). Palkinnon saamisen kriteerinä oli muun muassa se, että yrityksen kasvustrategiaan liittyvät keskeisesti innovaatiot, kestävä kehitys ja ilmastonmuutoksen hillitseminen.

Clonet_logo
Back To Top