skip to Main Content

MITTAAMALLA PÄÄSTÖSI PÄÄSET LIIKKEELLE

Mitä et mittaa, sitä et voi johtaa!

Oman toiminnan merkittävimpien päästölähteiden tunnistaminen auttaa hahmottamaan yrityksen lähtötilannetta ja antaa hyvän pohjan ilmastotoimien suunnittelulle ja tavoitteiden asettamiselle.

Päästökehitystä seuraamalla voidaan tarkastella toteutettujen päästövähennystoimien vaikuttavuutta sekä tehdä jatkuvia parannuksia. Esimerkiksi Biolan, Finn Spring ja Vancouverissa toimiva pitopalveluyritys, Christine Catering Company, ovat päästölaskennan tehtyään voineet kohdistaa päästövähennystoimensa kaikkein vaikuttavimpiin kohteisiin.

Clonet on kehittänyt käyttöösi kaksi helppoa ja maksutonta työkalua, jotka tarjoavat tietoa päästöjesi nykyisestä suuruusluokasta ja siitä, mihin päästövähennystoimet kannattaa kohdistaa.

  • Päästölaskurin avulla voit arvioida eri toiminnoistasi syntyvien päästöjen suuruutta ja hahmottaa päästövähennyspotentiaalia.
  • Päästömittarin avulla konkretisoit päästövähennysten suuruusluokkaa.

PÄÄSTÖLASKURI

Selvitä, miten paljon päästöjä yrityksesi toiminnasta nykyisin aiheutuu ja miten päästöt jakautuvat eri toiminnoille. Näin pystyt myös paremmin hahmottamaan päästövähennysten potentiaalia ja niiden vaihtoehtoista toteuttamista. Käyttämällä laskuria säännöllisesti pystyt seuraamaan päästövähennysten toteutumista ja tavoitteiden saavuttamista. Siirry päästölaskuriin.

Tutustu päästölaskurissa käytettyihin päästökertoimiin ja muihin taustatietoihin.

PÄÄSTÖMITTARI

Päästömittari auttaa konkretisoimaan päästöjen ja päästövähennysten suuruusluokkaa sekä kommunikoimaan niitä yleistajuisella ja kiinnostavalla tavalla. Mittarilla voit esimerkiksi laskea, miten saavutetut päästövähennykset voidaan ilmaista vaikkapa lentomatkojen, autoilun, lihakilojen tai asuntojen sähkönkulutuksen muodossa. Siirry päästömittariin.

Tutustu päästömittarissa käytettyihin päästökertoimiin ja muihin taustatietoihin.

Clonet_logo
Back To Top