skip to Main Content

OMAT AJONEUVOT

Yrityksen omistamien henkilöautojen, kuorma-autojen ja muiden hyötyajoneuvojen päästöt syntyvät niiden käyttämistä fossiilisista polttoaineista.

Bensiinin ja dieselin lisäksi ajoneuvoissa käytettäviä fossiilisia polttoaineita ovat maakaasu ja hyötyajoneuvoissa käytettävä kevyt polttoöljy.

Omien ajoneuvojen päästöjä voi vähentää:

  • Optimoimalla ajoreittejä ja ajotapaa
  • Ottamalla käyttöön uutta kalustoa, jonka polttoaineen kulutus on pieni
  • Käyttämällä uusiutuvia polttoaineita ja muita päästöttömiä käyttövoimia

Ajoreittien optimointi ja ajoneuvojen yhteiskäyttö vähentävät tarvittavan kuljetussuoritteen määrää, mikä vähentää polttoaineen kulutusta ja päästöjä. Myös kuljettajien ajotavan seurannalla on samat vaikutukset. Ranskalainen Les P´tits Amoureux ja Länsilinjat ovat hyötyneet ajojen optimoinnista.

Sekä Kovanen että RP Group ovat onnistuneet vähentämään ajoneuvojensa polttoaineen kulutusta uusimalla kalustoaan. Henkilöautojen kulutus- ja päästötietoja löytyy Trafin tarjoamassa Autovertaamo-palvelusta. Myös raskaalle kalustolle päästötietoja löytyy VTT:n LIPASTO-tietokannasta.

Siirtymällä käyttämään biodieseliä, biokaasua, bioetanolia tai ottamalla käyttöön sähkö- tai hybridiajoneuvoja päästöt pienenevät murto-osaan fossiilisia polttoaineita käyttäviin ajoneuvoihin verrattuna.

Clonet_logo
Back To Top