skip to Main Content

PÄÄSTÖLASKURI

Päästölaskurin avulla voit laskea yrityksen päästöjen suuruuden ja arvioida, mistä toiminnoista suurin osa päästöistä syntyy.

Päästölaskuri on Clonetin kehittämä yksinkertainen työkalu pk-yrityksen päästöjen mittaamiseen.

Voit tallentaa Excel-pohjaisen päästölaskurin omalle koneellesi. Sen käyttö on ilmaista eikä vaadi muuta kuin voimassaolevan Excel-lisenssin. Voit tallentaa vaikka joka vuodelle oman laskentataulukon, mikä auttaa seuraamaan yrityksesi päästökehitystä.

Käyttäessäsi laskuria omalla koneellasi yrityksesi tiedot eivät päädy kenenkään muun käyttöön. Laskuri ei sisällä makroja.

Voit käyttää taulukosta vain niitä osia, jotka koet hyödyllisimmiksi tai joista sinulla on lähtötietoja käytettävissäsi. Voit aloittaa päästöjen seuraamisen vain muutamista merkittävimmistä päästölähteistä ja täydentää laskentaa myöhemmin.

Omien polttoaineiden ja ostoenergian käytön päästölaskenta on laskurissa tarkempi ja yksityiskohtaisempi. Sen sijaan arvoketjun päästölaskenta on vain suuntaa-antava ja vaatii käyttäjältä enemmän taustatietojen syöttämistä.

Halutessasi voit myös laskea oman energiantuotannon, omien ajoneuvojen ja ostoenergian päästöt syöttämällä lähtötiedot alla oleviin kenttiin. Tässä vaihtoehdossa lähtötiedot voi syöttää ainoastaan kunkin kentän yläpuolella ilmoitetussa yksikössä. Excel-pohjainen päästölaskuri on monipuolisempi ja siinä lähtötietoja on mahdollista syöttää vaihtoehtoisilla tavoilla ja eri yksiköissä.

Lisätietoja päästölaskurissa käytetyistä päästökertoimista ja muista taustatiedoista löytyy täältä.

Huom:

  • Laskurilla tehtyä laskelmaa ei voi sellaisenaan käyttää virallisena osoituksena yrityksen tai yksittäisen tuotteen tai palvelun päästöistä, vaan laskenta on ensin todennettava siihen erikoistuneella organisaatiolla.
  • Jos julkaiset tällä työkalulla laskettuja päästötietoja esimerkiksi nettisivuillasi, mainitsethan, että päästölaskelmat on tehty ilmastobisnes.fi-sivuston tarjoamalla päästölaskurilla.
Päästölaskuri
Back To Top