skip to Main Content

RP GROUP: MODERNIIN KALUSTOON SATSAAMALLA PÄÄSTÖT ALAS

Tarjouskilpailuissa menestyminen edellyttää tiukkojen ympäristökriteerien täyttämistä.

Kymenlaakson alueella toimiva RP Group tuottaa logistiikkapalveluja HaminaKotkan satamassa ja huolehtii kuljetuksista tehtaiden, terminaalien ja satamien välillä. Yhtiön omistuksessa on yli 100 ajoneuvoa, joista suuri osa on hyötyajoneuvoja ja työkoneita. Myös merkittävimmät ympäristövaikutukset tulevat ajoneuvojen päästöistä.

RP Groupin tavoitteena on pienentää ajoneuvojen hiilijalanjälkeä yhtiön laatujärjestelmän mukaisesti. Lisäksi painetta tähän tulee sekä kiristyvästä lainsäädännöstä että asiakkaiden suunnalta. Monet yhtiön asiakkaista ovat kansainvälisiä konserneja, jotka ovat sitoutuneet omassa toiminnassaan energiatehokkuuden parantamiseen 50001-standardin mukaisesti. Asiakkaiden energiatehokkuusvaatimukset heijastuvat myös pk-yrityksen toimintaan, sillä tarjouskilpailuissa ei menesty, ellei täytä tiukkoja kriteerejä.

RP Groupin toimitusjohtajan Petri Lempiäisen mukaan pyörät pyörivät koko ajan ympäristöystävällisempään suuntaan. Uudet ajoneuvot kuluttavat aina vain vähemmän polttoainetta. Ja tätä kehitystä vahvistaa entisestään miehittämättömien ajoneuvojen tulo markkinoille ja reittien ja ajotapojen optimointi. Tätä ei tarvitse enää odottaa kovin montaa vuotta – hyötyajoneuvot seuraavat autojen kehitystä noin vuoden viiveellä. Samalla kun parannetaan toiminnan tehokkuutta, myös laatu paranee ja päästöt pienenevät.

RPkevat2016-02153446 (002)

RP Group vastaa asiakkaiden ympäristövaatimuksiin modernilla kalustolla.

RP GROUP OY PÄHKINÄNKUORESSA

Perustiedot:

  • Tarjoaa logistiikka- ja kuljetuspalveluja pääasiassa metsäteollisuudelle
  • Perustettu vuonna 1987
  • Toimii Kymenlaakson alueella
  • Liikevaihto 12 Meur ja henkilöstö reilut 90

Kytkös ilmastobisnekseen:

  • Kiristyvä lainsäädäntö ja asiakasvaatimukset edellyttävät panostamista energiatehokkuuteen ja vähäpäästöisyyteen

Vinkit ilmastobisneksen kehittämiseen:

  • Ympäristöasioiden kytkeminen laatujärjestelmään on kustannustehokkaampi vaihtoehto kuin erillisen ympäristöjärjestelmän rakentaminen
  • Panostaminen uuteen kalustoon johtaa päästövähennysten lisäksi kustannussäästöihin
Clonet_logo
Back To Top