skip to Main Content

SKS GROUP: ENERGIATEHOKKUUDEN MAHDOLLISTAJA

Ilmastobisnes on muutakin kuin cleantechia: teknisen kaupan alalla toimiva SKS Group edistää ilmastobisnestä  myymällä asiakkailleen energiaa säästäviä taajuusmuuttajia.

SKS Group tuo maahan ja myy sähkötekniikan, automaation ja mekaniikan komponentteja sekä jalostaa niitä asiakkaidensa käyttöön. Vantaan Variston päätoimipaikassa toimitusjohtaja Kari Blomberg kertoo joutuneensa hetken pohtimaan, mikä on yrityksen suhde ilmastobisnekseen.

Kauan ei tosin tarvinnut miettiä, kun anturien, lämpötilamittausten ja taajuusmuuttajien energiatehokkuuden positiiviset ilmastovaikutukset tulivat mieleen. Usein juuri energiatehokkuuden parantaminen onkin nopein ja halvin tapa pienentää päästöjä. Esimerkiksi taajuusmuuttajien avulla voidaan vähentää erilaisten moottorikäyttöjen energiankulutusta useilla kymmenillä prosenteilla, ja päästöt vähenevät samassa suhteessa.

Oman toiminnan suorat ympäristövaikutukset ovat SKS Groupin kohdalla melko vähäisiä. Kiinteistöjen energiatehokkuuteen ja logistiikan ympäristövaikutuksiin on kiinnitetty huomioita, muun muassa siirtymällä led-valaistukseen, mutta suurempi vaikuttavuus syntyy yhtiön tuoteportfolion kautta. Blomberg uskookin SKS:n asiakkaiden ja kasvun tulevan enenevässä määrin juuri energiaa ja luonnonvaroja säästävästä liiketoiminnasta.

SKS on vauhdittanut liiketoimintansa kasvua digitaalisten ratkaisujen kautta, joista voidaan saada merkittävää etua myös esimerkiksi päästöjen vähentämisessä. Vaikkapa esineiden internetin (Internet of things, IoT) kaikkia ilmastomahdollisuuksia ei varmastikaan ole vielä tunnistettu.

SKS on lanseerannut oman tuotekehityksensä tuloksena syntyneen IoTKeyTM -järjestelmän, joka on kokonaisvaltainen alusta koneiden ja prosessien etävalvontaan sekä ennakoivaan kunnonvalvontaan. Mittaaminen, valvonta ja ennakointi parantavat toimintavarmuutta ja avaavat yritykselle väylää ripeästi kasvavaan tietobisnekseen, minkä lisäksi ne ovat välttämättömiä askeleita myös energiatehokkuuden parantamisessa ja päästöjen vähentämisessä.

IoTKey-0917

SKS Group tarjoaa asiakkailleen laitteita, jotka auttavat pienentämään asiakkaiden hiilijalanjälkeä ja energialaskua.

SKS GROUP OY PÄHKINÄNKUORESSA

Perustiedot:

  • Tarjoaa maahantuomiaan sähkötekniikan, automaation ja mekaniikan komponentteja
  • Perustettu vuonna 1924
  • Toimii Suomessa sekä Puolassa, Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä
  • Liikevaihto 106 Meur ja henkilöstö 670

Kytkös ilmastobisnekseen:

  • Yritys tarjoaa asiakkailleen antureita, lämpötilamittauksia, sähkömoottoreita ja taajuusmuuttajia, joiden avulla asiakkaat voivat säästää energiaa

Vinkit ilmastobisneksen kehittämiseen:

  • Digitaaliset tuotteet kuten IoT-ratkaisut voivat tukea ilmastobisnestä esimerkiksi energiatehokkuuden aikaansaamien päästösäästöjen myötä
Back To Top