skip to Main Content

THE LISTEL HOTEL

The Listel -hotelli on Vancouverissa sijaitseva hotelli, joka on palkittu ympäristöystävällisyydestään ja panostanut muun muassa aurinkoenergian hyödyntämiseen.

The Listel -hotelli on tunnettu taiteesta ja viihtyvyydestä. Miellyttävyyden lisäksi hotelli panostaa energiankulutuksen ja päästöjen vähentämiseen. The Hotel Association of Canada onkin myöntänyt hotellille korkeimman ”5 Vihreää Avainta” -ekoluokituksen. Hotelli on myös TripAdvisorin GreenLeaders -ohjelman platinatason jäsen.

Hotelli käyttää vedenlämmitykseen aurinkolämpöjärjestelmää sekä lämmön talteenottojärjestelmää, joka kerää ilmastoinnista aiheutunutta hukkalämpöä. Myös uusi, rakennuksen lämmitykseen käytettävä järjestelmä käyttää hukkalämpöä ja aurinkoenergiaa. Systeemin ansiosta maakaasun tarve on vähentynyt hotellissa jopa 30 prosenttia vuosittain.

Natural Resources Canada, Kandan ympäristö- ja energia-asioista vastaava ministeriö, myönsi hotellille avustuksen aurinkopaneelien hankintaan, minkä vuoksi aurinkopaneelien arvioidaan maksavan itsensä takaisin jo 5,5 vuodessa. Climate Smartin mukaan aurinkolämpöjärjestelmä ja lämmön talteenottojärjestelmä ovat yhdessä vähentäneet hotellin hiilidioksidipäästöjä noin 150 tonnia ja kuluja yli 27 prosenttia vuosittain.

Ympäristöystävällisen lämmitysjärjestelmän käytön lisäksi hotelli pyrkii minimoimaan ympäristönkuormitusta monin keinoin. Hotelli muun muassa lajittelee ja kierrättää jätteensä sekä suosii paikallisia, kestävällä tavalla tuotettuja elintarvikkeita. Pyykinpesukoneiden uusiminen on johtanut kemikaalien, veden ja energian käytön merkittävään vähenemiseen. Veden kulutuksen vähentämiseksi myös WC-tiloja on uusittu tehokkaammin vettä käyttäviksi. Hotelli on mennyt hankkeessaan jopa niin pitkälle, että on hankkiutunut eroon uima-altaastaan.

Hotelli on tiivistänyt kaikki kestävään kehitykseen liittyvät tekemisensä yhdelle A4-sivulle, joka löytyy yhtiön nettisivuilta.

Clonet_logo
Back To Top